ENERJİNİN KABLOSUZ AKTARIMINA UZAYLILAR MI ENGEL OLDU ?

10.05.2019
ENERJİNİN KABLOSUZ AKTARIMINA UZAYLILAR MI ENGEL OLDU ?

 

Enerjinin kablosuz aktarılması ünlü bilim insanı Nikola Tesla’nın en büyük gayelerindendi, nitekim bunun için en büyük çalışmasını 1901 yılında LONG ISLAND’da başlatmıştır. Tesla , elektrik enerjisinin, radyo dalgaları gibi bir noktadan diğer bir noktaya kablosuz olarak taşınabileceğini iddia etmiştir. Bu iddiasını kanıtlamak amacıyla Wardenclyffe Kulesi’ni kurmuş ve dünyanın katmanlarından biri olan İyonosfer kullanarak elektriğin kablosuz olarak iletimi için deneyler yapmıştır. Birçok kaynağa göre başarılı sonuçlar da almıştır.  

Elektriği herkes için ulaşılabilir kılmak hayaliyle yola çıkan Tesla ilk adım olarak  Londra – New York arasındaki elektriği kablosuz olarak iletmeyi hedeflemiştir. 

(TESLA ,COLORADO’DAKİ LABORATUVARINDA 20 METRELİK ELEKTRİK KIVILCIMLARININ ARASINDA OTURURKEN) 

Ardarda Çıkan Aksilikler Wardenclyffe a Engel Oldu… 

Wardenclyffe ın temel mantığı en iyi iletken olan yer küreye dayanır Tesla’ya göre enerjinin kablosuz aktarımı çok yüksek frekanslarda mümkün olabilirdi. Tesla düşük frekanslardaki merkezlerden aldığı elektrik gücünü milyonlarca kat fazlasına çıkarır, böylece elektriği dünyanın herhangi bir yerindeki alıcıya rahatlıkla gönderebileceğini düşünür. Tesla en büyük mali destekçilerinden olan ünlü  iş adamı  J.P. Morgan’ı projeyi desteklemeye ikna etti. Fakat masrafın sürekli artması, ve Tesla’nın zaman içinde güvenilirliğini yitirmesi sebebiyle (uzun süre Colorado Springs’te uzaydan bir radyo mesajı aldığını iddia etmişti) proje terk edildi. 

Tamamlandığı takdirde dünyayı yüzyıl ileriye taşıyacak” projesini gerçekleştirebileceğinden emin olduğu projesinin sökülüp, elde edilen hurdanın borçlarını kapatmak için kullanılmasını izlemek zorunda kaldı. 

Uzaydan Gelen Radyo Mesajı Tesla ‘ya Ne Söylüyordu? 

Ünlü biyografi yazarı TİM.R SWARTZ’ ın bu konuda çarpıcı tezleri bulunmuştur. Swartz ‘ın kitabında geçen açıklamalara göre Tesla, bir icadının testleri sırasında, dünya dışı varlıkların haberleşmek için kullandıkları radyo kanallarını tespit etti ve onları uzun süre dinledi. Bu aşamadan sonra dahi mucit, daha büyük ve daha güçlü radyo alıcıları inşa etmek konusunda takıntılı davranmaya başladı. Swartz, Tesla’nın belki de en şok edici keşfi hakkında şunları söylüyor: 

“Başka bir gezegenle iletişim kuran diğer bir gezeni dinlemişti. O andan itibaren duyduğu şeylerin tekrar edip etmeyeceğini görmek ve daha iyi radyo alıcılarını kurmak için yaptığı çalışmalar, onu saplantılı bir hale getirdi. Tıpkı insanların birbirleriyle ileri geri konuştukları anlara benzediğini söyledi. Başka bir gezegenden gelen akıllı varlıkların birbirleriyle konuşurken duyduğunu, hangi dili konuştuklarını anlamadığını, ancak onların ne demeye çalıştıklarını hissettiğini” söyledi. 

Günümüzde Tesla ‘nın  kişisel belgelerine ve notlarının çoğuna ABD hükümeti tarafından el konulmuş durumda. Çoğu otorite ise kendisinin neredeyse 1 asır önce yaptığı icatların, mevcut sanayi ve endüstri dünyasının sonunu getireceğini düşünüyor. 

Yani Tesla gerçekte dünya dışı varlıkları duydu mu? Yoksa bu bir tür zihninin ona oynadığı oyun muydu?  Belki de sadece otoritelerin çıkarları doğrultusunda itibarsızlaştırılmaya çalışıldı… Karar sizlerin.  

     (WANDERCLYFFE  TAMAMLANSAYDI BÖYLE GÖRÜNÜYOR OLACAKTI…) 

Leyla ŞAHİN 

Kaynakça 

NIKOLA TESALA – İCATLARIM VE HAYATIM- Alfa \2017 

TİM.R SWARTZ–Nikola Tesla’ nın Kayıp Çalışmaları\2012 

ETİKETLER: , ,
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.