Haksızlığa Uğramış Bir Dahi Nikola Tesla’nın Yüzyıl Sonra Ortaya Çıkmış Röportajı

05.02.2018
Haksızlığa Uğramış Bir Dahi Nikola Tesla’nın Yüzyıl Sonra Ortaya Çıkmış Röportajı

Gazeteci John Smith tarafından Nikola Tesla ile yapılan “Everything İs Life” röportajı:

J. Smith: Kozmik proseslerinde dahil olduğu birçok alanda oldukça ciddi bir ün kazandınız. Peki Nikola Tesla tam olarak kimdir?

N. Tesla: Doğru soru Bay Smith. Aslında ben de bu sorunun cevabını arıyor ve kendime soruyorum.

J. Smith: Bazıları sizin Hırvatistan’dan geldiğinizi söylüyor. Yaşadığınız yer dağlık, ağaçların, nehirlerin ve gökyüzünün buluştuğu bir yer olarak tanımlanıyor. Hatta evinizin de yanında orman ve kilise varmış. Sormak istediğim şu: Tesla nerede dünyaya gelmiştir?

N. Tesla: Hayatımda her zaman Sırp olmaktan gurur duymuşumdur. Evet doğrudur, memleketim Hırvatistan’dır.

J. Smith: Futuristler 20. ve 21. yüzyılın Nikola Tesla tarafından domine edildiğini ve edileceğini söylüyorlar. Manyetik alanın gelişimi kutlanırken öte yandan indüksiyon motorun cenaze marşı çalınıyor. Siz alternatif akımın babası olarak fizik ve kimya sektörünü de domine ettiniz. Banka brokerları sızı çoktan aziz olarak ilan ettiler. Labaratuvarınızda atomu parçaladığınızı biliyoruz. Ayrıca bir silah yaptınız, deprem makinesi. Böylece siyah kozmik ışınlar keşfedildi. Siz bunları nasıl görüyorsunuz?

N. Tesla: Evet, hepsi çok önemli keşiflerdir. Ama henüz asıl yapmak istediğimi gerçekleştiremedim. Ama henüz asıl yapmak istediğimi gerçekleştiremedim.

J. Smith: Nedir o Sayın Tesla?

N. Tesla: Bütün dünyayı aydınlatabilmek. İkinci bir güneş yaratabilecek kadar elektiriğimiz var. Bunu Satürnün ne kadar halkası varsa o şekilde düşünebilirsiniz. Bu halka tüm dünyayı yeterince aydınlatabilir. İnsanoğlu henüz mükemmel değil. Colorado Springs’ten tüm dünyaya yetecek enerjiyi sağlayabilirim. Ayrıca su ve diğer enerji kaynaklarımız var, bunları pozitif mental güç olarak düşünebilirsiniz. Bunlar müziğin Mozart ve Bach’dır. Dünyamızın bir iç enerjisi var; neşe, barış ve sevgiden meydana geliyor. Yıllardır bu enerjinin insanlar üzerinde nasıl bir etki oluşturduğunu araştırdım. Bence güllerin güzelliği ve kokusu bir ilaç, güneş ışınlarıysa besin. Yaşam binlerce formdan oluşur. Bilim insanlarının görevi maddenin her hali için bunu bulmaktır. Bunda 3 şey önemlidir. Ben bütün araştırmalarım bunun için yapıyorum ve biliyorum ki asla bu formları bulamayacağım fakat asla da pes etmeyeceğim.

J. Smith: Nedir o 3 şey Sayın Tesla?

N. Tesla: Birincisi besin. Dünyada açlığı besleyen karasal ve yıldızsal enerji nedir? İkincisi insanların şeytanın yıkıcı etkisi. Bu yüzyılda hastalıklar dünyamızda çok fazla arttı ve yayıldı. Son olarak evrende evreni aşabilen bir ışık var mıdır? Astronom ve matematik kurallarını yıkan yıldızlar keşfettim, bunlar hiç değişmemiş gibi duruyor. Bunlar galaksi olan yıldızlar. Bu yıldızların ışın yoğunluklarını şöyle anlatabilirim. Elmadan daha küçük bir küreye sığabilen ancak ağırlığı güneş sitemizden daha fazla ışınlar yayıyorlar. Ne gezegenimizde ne de evrenimizde boş alan yok, karadelikler en büyük enerji kaynağımız.

J. Smith: Kaldığınız Waldorf-Astoria Oteli’nin penceresine, 33. kata, kuşlar konuyor.

N. Tesla: Bir insan kuşlara karşı duygu yüklü olmalıdır. Çünkü onların kanatları var. Herkes bir gerçek ve görülebilir bir kuşa sahip olmalı.

J. Smith: Memleketiniz Smiljan’a varana kadar durmadan uçun Sayın Tesla.

N. Tesla: Odamdan çıkıp uçmak istiyorum. Çocukların hesapları yanlış olabilir. Genç kanatların hayatta her şeyi vardır.

J. Smith: Hiç evlendiniz mi? Sizin bir ilişkiniz olduğunu hiç duymadık. Oysaki gençlik fotoğraflarından oldukça yakışıklı olduğunuz görülüyor.

N. Tesla: Evet, hiç evlenmedim. Ya çok fazla ilgi ya da hiçlik. Bunun kökeninde insanın kendini, ırkını gençleştirme tutkusu var. Tekil olmak, diğer insanlarla aynı olmak.

J. Smith: Hayranlarınız saldırgan relativite teoremlerinizden şüpheciler. Size göre madde enerjiye sahip değil ancak her şey enerjiyle dolu. Bu ilginç değil mi, bu nerden geliyor?

N. Tesla: İlk olan enerjidir, sonra madde.

J. Smith: Bu soru bir tartışma başlatabilir. Sizin için elektriğin anlamı nedir?

N. Tesla: Elektrik her şeydir. Öncelikle ışık. Sonsuz bir materyaldir ve evrene her hali yayılmıştır. Siyah ışığın gerçek bir yüzüdür fakat biz onu göremeyiz. Bu çok önemli ve ciddi bir şeydir. Işık, nükleer, kimyasal, termal, mekanik ve tanımlanmayan enerjiler elektriğin bir formudur.

J. Smith: Elektriğin çok tarafındasınız Sayın Tesla.

N. Tesla: Ben elektriğin insan biçimiyim. Aslında siz de bir elektriksiniz ama farkında değilsiniz.

J. Smith: Vücudunuzdan milyonlarca volt elektrik geçirdiğiniz söyleniyor. Bunun gerçekliği ne kadar?

N. Tesla: Bir bahçıvan düşünün, bitkiler ona saldırıyor. Oldukça çılgın bir şey değil mi? İnsan vücudu ve beyni büyük miktarda enerjiden yapılmıştır. Bu bende büyük oranda elektrik enerjisidir. Bu her insanda farklıdır ve ruhu oluşturan şey de budur. Beyin aktiviteleri ve ölüm ışığın bir nevi ortaya çıkışıdır.

Kaynakça: Ahmet Seyrek (Ed.), Nikola Tesla, Maviçatı Yayınları, İstanbul, 2017

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.