Netflix’te İzlenecek Film Yok Diyenleri Şaşırtacak, Kıyıda Köşede Kalmış 5 Film

01.10.2020
Netflix’te İzlenecek Film Yok Diyenleri Şaşırtacak, Kıyıda Köşede Kalmış 5 Film

1-Ruben Brandt, Collector

Harika bir suç-gerilim animasyonu olan bu film, sanat tarihinin ünlü örneklerini sürrealist biçimde film karelerine uyarlanmasıyla türünün sıra dışı bir örneği olarak izleyiciyle buluşuyor. Filmin konusunu ise, ünlü bir psikoterapist olan Ruben Brandt’ın, kabuslarına giren 13 tabloyu çalmak için kleptomani rahatsızlığı olan 4 hastasıyla dünyaca ünlü müzelere soygunlar düzenlemesi oluşturuyor. Psikoloji, sanat tarihi ve aksiyonu bir arada bulunduran bu filmi Postmodern Jukebox sevenlerin kaçırmaması şiddetle tavsiye edilir.

 

2-   Küçük Kıyamet

Türkiye sinemasının bize göre en iyi gerilim filmi olan Küçük Kıyamet, olası İstanbul depremi üzerine birçok metafor barındırıyor. Binnur Kaya, Cansel Elçin ve Başak Köklükaya’nın psikolojik gerilimi hissettirmedeki başarıları ve senaryosu filmin güçlü yanları. Çekimleri Fethiye’de yapılan film, bitirdikten sonra dahi aklınızı uzun süre kurcalayacak ve her izleyişinizde yeni şeyler fark edeceksiniz.
‘’He işte buranın insanı böyle, bi’ gün var bi’ gün yok. Zaten ne ki abi? Bi’ gök var bi’ yer, biz de arada. korkuyon mu sen? Korkma.’’

 

 

 

3-   Üçüncü Türden Yakınlaşmalar:

Steven Spielberg’ün 1977 yapımı bilimkurgu-dram filmi, ABD’nin ulusal filmler arşivinde “kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli” olarak bulunuyor.[1] Sıradan bir işçinin uzaylılarla temasının ardından hayatının değişmesini işleyen filmin, çekildiği yıla göre oldukça başarılı bir sinematografisi var.

 

 

 

 

 

4-   She’s Gotta Have It

Spike Lee’nin oldukça düşük bir bütçeyle çektiği ilk uzun metrajlı filmi, prömiyerini 1986 Cannes Film Festivali’nde yapmış. Komedi-dram türündeki film, kısaca biri kontrol manyağı ve cinsiyetçi, biri kibirli model, diğeri ise çocuksu bir komedyen olan 3 erkek arkadaşıyla aynı anda ilişki yaşarken özüne sadık kalmaya çalışan Afro-Amerikalı bir kadını anlatıyor.

 

 

 

5-Buster’s Mal Heart

Rami Malek’i gerçeklik algısını kaybetmiş bir şekilde yetkililerden kaçan bir dağ adamı olarak izlediğimiz film, oldukça sıradan bir hayatı olan Jonah’ın nasıl olup da bir yazılım hatasıyla kafayı bozan Buster’a dönüştüğünü anlatıyor.[2] Aklı sürekli aynısını gördüğü kabuslarla dolu olan bu dağ adamının gerçeği ne? Biz hangisinin içindeyiz?

 

 

 

 

 

Kaynakça:
1-Phillips J.  (Yapımcı), Phillips M. (Yapımcı) ve Spielberg S. (Yönetmen). (1977) Üçüncü Türden Yakınlaşmalar (Sinema filmi). İngiltere, ABD. Erişim adresi: https://www.imdb.com/

2-Donley J. (Yapımcı) ve Smith S. (Yönetmen). (2017) Buster’s Mal Heart (Sinema filmi). ABD. Erişim adresi: https://www.netflix.com/tr/

Görsel kaynakça:
1-reddit.com/r/MrRobot
2- https://www.imdb.com/

Yazan: Esin Becenen

ETİKETLER: , ,
YAZAR BİLGİSİ
Esin Becenen
Esin Becenen ODTÜ'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği okumaktadır. Okumaya ve yazmaya ek olarak yeni yerler görmeyi, yemek yapmayı, misafir ağırlamayı ve doğa yürüyüşlerini sever. MozartCultures için site yazarlığı ve sosyal medya yöneticiliği yapmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.